De CRM is er voor iedereen die een leuk, grappig, mooi of bijzonder avondje uit wil en vermaakt wil worden met muziek, theater, cabaret of poëzie.
Kerkpad 12
9991 AC Middelstum
06-30433200
info@cultureleraad-middelstum.nl
Zondag 19 december – Frommermann en Annegreet van Bergen – Kerstconcert met verhalen
 
Frommermann is een Nederlandse close-harmony formatie die in 2005 werd opgericht. Dit jaar viert Frommermann het kerstfeest met bestsellerauteur Annegreet van Bergen (Gouden jaren en Het goede leven). Laat je meevoeren naar de kerstsfeer van de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Een concert met hartverwarmende muziek van onder meer Hugo Wolf, Ivo de Wijs, Max Reger, Ella Fitzgerald en Joop Stokkermans. De ronkende stemmen van Frommermann worden afgewisseld met vrolijke en ontroerende verhalen van de schrijfster. Deze kerst zorgt niet alleen de kerstboom voor een lichtpuntje! Kaarten bestallen kan via www.ticketkantoor.nl/shop/Frommermann.
 
www.frommermann.nl
www.annegreetvanbergen.nl
 
Bartholomeuskerk in Stedum - 15.00 uur - € 25,00 - donateurs € 20,00
 
 
 
 
Zaterdag 18 september – Coco kan het! – Familievoorstelling voor 3 + – St. Pie & Raatje
 
Coco kan het! van Loes Riphagen is verkozen tot het prentenboek van het jaar 2021. Stichting Pie&Raatje heeft een muzikale theatervoorstelling gemaakt van dit boek voor peuters en kleuters.
“Vandaag is een grote dag. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?
 
Vita Nova, Middelstum - 15.00 en 16.00 uur - € 5,- t/m 7 jaar € 3,-. Max 35 kinderen per voorstelling, reserveren is daarom nodig!
 
www.pieenraatje.nl
 
 
Zondag 19 september – Overgebleven in Stad en Ommelanden
 
Korte verhalen, liedjes en geprojecteerde tekeningen over van alles wat bewaard is gebleven in het Groninger landschap. Een ongewone ontdekkingstocht waarin u uw omgeving op een andere manier leert kennen. Uitgangspunt voor de presentatie is een boek dat Geert Schreuder en Fons van Wanroij in september aanbieden aan Het Groninger Landschap dat dit jaar 85 jaar bestaat.
de eeuwenoude weg naar Winsum - een luchtwachttoren bij Warfhuizen - betonnen stekelvarkens aan de grens - een pakhuis om in te wonen - smalspoor voor kuilvoer - en nog veel meer ……
 
Uitvoerenden: Nanne van der Werff: piano; Floor Pots: zang; Fons van Wanroij: voordracht en cello; Geert Schreuder: geprojecteerde tekeningen; Donald van der Werff: gitaar.
Boerderij Eikemaheert, Stedumerweg 28, Loppersum - 15.00 uur - € 12,50
 
 
Zaterdag 25 september – Hilbert Geerling – Familievoorstelling vanaf 7 + – ‘Professor D zit in de puree’. Een eigentijds sprookje vol goochelarij, magie en humor.
 
Professor D is de briljantste, geniaalste, mega intelligentste slimkees van de 21e eeuw. Je gelooft werkelijk je ogen niet als hij je zijn uitvindingen laat zien! Maar wat heb je daaraan, als je iedere morgen in je eentje aan de ontbijttafel zit? Helemaal niets! En daarom is Professor D het zat. Het is tijd voor actie! Hij gaat op reis! Op zoek naar iemand om een broodje kaas mee te eten. Met zijn tijdmachine reist professor D door verleden, heden en toekomst. Hij belandt tussen de piraten, vindt een eeuwenoude schatkaart, om even later een jonkvrouw te redden uit de klauwen van een draak. Of het allemaal goed komt? Vast wel, want als het even niet meezit, dan zorgen zijn uitvindingen wel voor een oplossing.
 
www.hilbert.nl 
 
Vita Nova, Middelstum - 19.00 uur - € 7,00 t/m 12 jaar € 4,00
 
 
Zaterdag 2 oktober – Theatermonoloog ‘Zand Erover’
 
In de theatermonoloog Zand Erover geeft actrice Trea Alers een bijzonder inkijkje in haar leven. Van buiten is er niets bijzonders, van binnen zit ze gevangen tussen zelfgebouwde stevige muren die een traumatische ervaring uit haar kindertijd lang op afstand hielden. Op het moment dat er een kier in die muren ontstaat, kan ze haar verleden niet meer negeren. Ze moet binnen naar buiten brengen. Als achtjarig meisje werd Trea misbruikt door haar buurman. Ze draagt deze gebeurtenissen lang en eenzaam met zich mee en struikelt over manieren om hiermee om te gaan. In Zand Erover laat ze het publiek meekijken in haar hoofd. Hoe serieus mag en moet je eigen herinneringen nemen? Een monoloog met tek regie van Nico van der Wijk. Over terugkijken en jezelf terugvinden. Over het zeer kwetsbare proces van het doorbreken van je eigen muren en het met vallen en opstaan hervinden van je eigen kracht.
 
Vita Nova, Middelstum - 20.15 uur - € 15,00
 
Zondag 24 oktober – Khareba & Gogia – zang en muziek uit Georgië
 
Het mannenensemble Khareba & Gogia uit Georgië brengt een bijzonder herfstprogramma. Georgië, een klein christelijk land in de Kaukasus op een knooppunt tussen Oost en West, heeft een eeuwenlange traditie van meerstemmige zang met grote verfijning en regionale variaties. Niet voor niets behoort de meerstemmige zang uit Georgië tot het culturele werelderfgoed van Unesco.
Zoals het Georgische landschap een gevarieerd landschap is van bergen, rivieren, wijngaarden, theeplantages en steppen – zo is ook de muziek van het ensemble Khareba & Gogia – rijk en veelzijdig. Het repertoire varieert van vrolijke volksmuziek, religieuze liederen en romantische liedjes tot oude traditionele volksmuziek en dansmuziek uit verschillende delen van Georgië.
Khareba & Gogia bestaat uit vier professionele zangers: Levan Goliadze (bas-bariton), Koba Giguashvili (bas), Giorgi Gogitadze (tenor en multi-instrumentalist), Soso Zurabauli (tenor) en accordeonist-begeleider Gogi (Zaza) Simonishvili.
 
www.khareba.nl
 
Hoeksteenkerk, Middelstum - 15.00 uur - € 15,00


Fotograaf: Tessa Posthuma de Boer
Fotograaf: Ingrid Zweverink
Nieuws
 
- Coronatoegangsbewijs is nodig: QR code of uitgeprint! Tickets uitsluitend verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl.
- Donateurs ontvangen per mail of post de code voor de korting. Vergeet niet uw donateurskaart mee te nemen!
 
Belangrijke informatie voor het bezoeken van voorstellingen of concerten i.v.m. het voorkomen van besmetting met het Covid-19 virus:
 
- Als u gezondheidsklachten hebt (verkoudheid, koorts in combinatie met luchtwegklachten) vragen wij u dringend het concert of de voorstelling niet te bezoeken en thuis te blijven. Meer informatie: info@cultureleraad-middelstum.nl of 06-30433200.
- Houd rekening met elkaar en schud geen handen.
- Voorstellingen en/of concerten kunnen worden geannuleerd bij wijzigingen in het protocol door de overheid.
 
Maatregelingen kunnen versoepeld worden door de overheid.
 
 
Zaterdag 12 februari 2022
Carel Kraayenhof Quartet
100 jaar Piazzolla
Een ode aan de Maestro
 
Met de theatervoorstelling ‘100 jaar Piazzolla’ eren de musici van het Carel Kraayenhof Quartet hun muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar. Instrumentale juweeltjes worden afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros.
Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Kaarten bestellen kan via www.ticketkantoor.nl/shop/carel. Bij deze voorstelling is de donateurskorting niet van toepassing!
 
Cast:
Carel Kraayenhof – bandoneon
Juan Pablo Dobal – piano
Jaap Branderhorst – bas
Bert Vos - viool
www.carelkraayenhof.nl
 
Plaats: Hoeksteenkerk, Middelstum
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 22,50
Reserveren is nodig!
 

Fotograaf - Reinout Bos
En via deze link kan je een film van een optreden van het quartet bekijken.