De CRM is er voor iedereen die een leuk, grappig, mooi of bijzonder avondje uit wil en vermaakt wil worden met muziek, theater, cabaret of poëzie.
Kerkpad 12
9991 AC Middelstum
06-30433200
info@cultureleraad-middelstum.nl
Nieuws
 
Tickets uitsluitend verkrijgbaar via ticketkantoor,  de juiste link is te vinden onder de voorstelling.
 
- Donateurs ontvangen per mail of post de code voor de korting. Vergeet niet uw donateurskaart mee te nemen!
Belangrijke informatie voor het bezoeken van voorstellingen of concerten i.v.m. het voorkomen van besmetting met het Covid-19 virus:
- Als u gezondheidsklachten hebt (verkoudheid, koorts in combinatie met luchtwegklachten) vragen wij u dringend het concert of de voorstelling niet te bezoeken en thuis te blijven. 
Meer informatie: info@cultureleraad-middelstum.nl of 06-30433200.
 
Zondag 20 maart - Ensemble 1718- Passieconcert
 
De titel van het concert is: ‘Van Palmzondag tot Goede Vrijdag’ het is een alternatief passieconcert. De gebeurtenissen in de Lijdenstijd hebben menig componist in de 17e en 18e eeuw geïnspireerd tot prachtige expressieve composities. De vrolijkheid van de intocht in Jeruzalem gaat over in onzekerheid en dreiging, wanhoop en de kruisiging. Dit alles verbeeldt in muziek van Fux, Biber, Durante en Pergolesi. Van die laatste componist wordt het beroemde Stabat Mater uitgevoerd met 2 solisten: Meike Wijma (sopraan) en Anneloes Volmer (alt) www.ensemble1718.nl. Petrus en Pauluskerk Loppersum - 15.00 uur - € 15,00.
 
Kaarten zijn uitsluitend te verkrijgen via https://www.ticketkantoor.nl/shop/1718
 
 
Zondag 29 mei 20222
 
Vertelcollectief Kom op Verhoal speelt ‘IJe aans verteld’
 
In de voorstelling ‘IJe aans verteld’ worden 8 verschillende vertellingen gedaan over het leven van IJje Wijkstra. IJe bracht in 1929 bij zijn huis vier veldwachters om het leven. De veldwachters kwamen zijn huisgenoot Aaltje halen voor een gesprek bij de rechter in Groningen, omdat zij haar kinderen in de steek had gelaten en bij IJje was ingetrokken. Het fatale gebeuren trok door heel Nederland veel aandacht, maar er bleef ook veel onduidelijk omtrent de zaak en de persoon IJje Wijkstra.
De schrijvers en vertellers van Kom op Verhoal schreven 8 verhalen die, vanuit verschillend perspectief, vertellen over wat er gebeurde en over de persoon IJje. Het publiek hoort deze verhalen op 6 locaties in en rond de boerderij.
De voorstelling wordt verteld in het Westerkwartiers, de taal van de streek waar IJje geboren is.
 
Kaarten uitsluitend te reserveren via: www.ticketkantoor.nl/shop/komo