De CRM is er voor iedereen die een leuk, grappig, mooi of bijzonder avondje uit wil en vermaakt wil worden met muziek, theater, cabaret of poëzie.
Kerkpad 12
9991 AC Middelstum
06-30433200
info@cultureleraad-middelstum.nl
Zondag 25 september
 
Frank Westerman vertelt over zijn nieuwste boek: ‘Te waar om mooi te zijn’
 
Schrijver, journalist Frank Westerman (1964) is bekend van onder meer De graanrepubliek en Een woord een woord (winnaar Bob den Uylprijs 2017). Hij vertelt deze middag over zijn nieuwste boek ‘Te waar om mooi te zijn’, over kunst, de mens en de natuur.
 
Bobsleeërs die op de baan plots niet meer naar beneden durven. Halsbandparkieten als ongewenste vreemdelingen in het Vondelpark. Een duel in de Himalaya op 8000 meter hoogte? Moord en doodslag op Spitsbergen, bezien vanuit een ijsbeer? Te waar om mooi te zijn bundelt de beste verhalen van meesterverteller Frank Westerman. In twaalf onvergetelijke reportages voert hij de lezer mee naar de domeinen van het onwaarschijnlijke. Echt gebeurd, zegt Reve, is geen excuus: de werkelijkheid is te mooi om waar te zijn. Of is het omgekeerd?
 
www.frankwesterman.nl
 
Plaats: zaal Hoeksteenkerk, Burchtstr. 23, Middelstum
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 17,50
Kaarten bestellen via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/west
 
Zondag 9 oktober. Khareba & Gogia. zang en muziek uit Georgië
 
Het mannenensemble Khareba & Gogia uit Georgië brengt een bijzonder herfstprogramma. Georgië, een klein christelijk land in de Kaukasus op een knooppunt tussen Oost en West, heeft een eeuwenlange traditie van meerstemmige zang met grote verfijning en regionale variaties. Niet voor niets behoort de meerstemmige zang uit Georgië tot het culturele werelderfgoed van Unesco.
Zoals het Georgische landschap een gevarieerd landschap is van bergen, rivieren, wijngaarden, theeplantages en steppen – zo is ook de muziek van het ensemble Khareba & Gogia – rijk en veelzijdig. Het repertoire varieert van vrolijke volksmuziek, religieuze liederen en romantische liedjes tot oude traditionele volksmuziek en dansmuziek uit verschillende delen van Georgië.
Khareba & Gogia bestaat uit vier professionele zangers Levan Goliadze (bas-bariton), Koba Giguashvili (bas), Giorgi Gogitadze (tenor en multi-instrumentalist), Soso Zurabauli (tenor) en accordeonist-begeleider Gogi (Zaza) Simonishvili.
www.khareba.nl
 
Plaats: Hippolytuskerk, Middelstum
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 15,00
Kaarten bestellen via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/georgie
Zaterdag 19 november. Lang Leve de Familie. Theatervoorstelling incl. 3 gangen dinerarrangement.
 
Lang Leve de Familie, een vertaling van Time of my Life van Alan Ayckbourn, laat zien dat we niet gewend zijn stil te staan bij de momenten waarop we gelukkig zijn. We kunnen wel aangeven wanneer we gelukkig waren of gelukkig zullen zijn maar op het moment zelf hebben we het meestal niet door. Ayckbourn is een meester in het beschrijven van deze situaties, waarbij hij tragiek altijd aan humor verbindt. In Lang Leve de Familie beleeft een familie zo’n zeldzaam moment van geluk. Ter ere van moeders verjaardag dineren zij samen in het favoriete restaurant van de familie, niet wetende dat na vanavond alles zal veranderen.
Spel: Dick van Veen, Marion Juch, Bas de Bruijn, Saskia Broertjes, Siebren van der Schueren, Inge Wijers en Frans Planken. Regie: Jack Nieborg
www.langlevedefamilie.nl 
 
Plaats: Roodehaan, Kosterijweg 10a, Westeremden
Aanvang: 18.00 uur
Entree: € 45,00 (incl. diner, ex drankjes)
Kaarten bestellen via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/fami
Zondag 18 december. Frommermann en acteur Porgy Franssen. Kerstconcert met verhalen.
 
Frommermann is een Nederlandse close-harmony formatie die in 2005 werd opgericht.
Dit jaar viert Frommermann zijn muzikale kerstfeest met één van de meest gevierde toneelspelers van dit moment: rasverteller Porgy Franssen. Laat je meevoeren naar de kerstsfeer van de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Een concert met hartverwarmende muziek van onder meer Hugo Wolf, Ivo de Wijs, Max Reger, Ella Fitzgerald en Joop Stokkermans. De ronkende stemmen van Frommermann worden afgewisseld met vrolijke en ontroerende verhalen van Porgy Franssen. Deze kerst zorgt niet alleen de kerstboom voor een lichtpuntje!
www.frommermann.nl
 
Plaats: Hippolytuskerk, Middelstum
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 25,00
Kaarten bestellen via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/from
Nieuws
 
Tickets uitsluitend verkrijgbaar via ticketkantoor, de juiste link is te vinden boven de poster van de voorstelling.
 
Donateurs ontvangen per mail of post de code voor de korting. Vergeet niet uw donateurskaart mee te nemen!
Belangrijke informatie voor het bezoeken van voorstellingen of concerten i.v.m. het voorkomen van besmetting met het Covid-19 virus:
Als u gezondheidsklachten hebt (verkoudheid, koorts in combinatie met luchtwegklachten) vragen wij u dringend het concert of de voorstelling niet te bezoeken en thuis te blijven. 
Meer informatie: info@cultureleraad-middelstum.nl of 06-30433200.
 
Zaterdag 17 september
 
Familievoorstelling en Workshop door Circus Santelli met de voorstelling Saltu Sensus.
Acrobatische aardkinderen Middelstum.
 
Diep in het woud verscholen, ligt een bijzondere plek; Saltu Sensus. Een plek waar niet zomaar iedereen beland. Een plek waar iedere zonsopgang wordt gevierd. De acrobatische aardkinderen proosten hier dagelijks op het hier en nu met hun circuskunsten. Ze vieren de oneindige cyclus van het leven en weten dat verlies een nieuw begin betekent, dat na een winterslaap de zon staat te popelen om op te komen en dat een zaadje uitgroeit tot wildernis. Laat je verbazen door de wervelende acrobatiek, prachtige trucs aan de Chinese paal en klap mee op het ritme van onze jongleurs. www.santelli.nl
Na afloop geeft Santelli een workshop aan kinderen vanaf 8 jaar.
 
Plaats: Hippolytushal, Coendersweg 27a, Middelstum
Aanvang voorstelling: 15.00 uur
Aanvang workshop voor 8+: 16.15 uur
Entree: t/m 12 jr € 4,- vanaf 12 jr € 7,-
 
Kaarten bestellen via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/santelli