De CRM is er voor iedereen die een leuk, grappig, mooi of bijzonder avondje uit wil en vermaakt wil worden met muziek, theater, cabaret of poëzie.
zaterdag 19 september - Charivari Trio - Wereldmuziek - ‘Melodias del Silencio’
 
Het Charivari trio neemt de volksmuziek van Latijns Amerika en Oost Europa als uitgangspunt voor een muzikale reis vol omwegen, om tenslotte thuis te komen.
met de mooiste verhalen. Liedjes uit Turkije tot Venezuela worden tot leven gebracht met drie stemmen, drie instrumenten, subtiel samenspel en avontuurlijke improvisaties. In Melodias del Silencio worden een dwalend meisje in Bulgarije, nachtelijke avonturen in Venezuela, een gebroken familievader in Turkije, en een verdronken vlinder in Spanje samengebonden door Roemeense zigeunermuziek, folklore van het Argentijnse platteland, en swingende Cubaanse ritmes.
Anneke Frankenberg, viool/zang
Bart Lelivelt, accordeon/zang
Gerard Schoren, zang & contrabas
 
www.charivari.nl
 
Bartholomeuskerk - Stedum - 20.15 uur - € 18,00
 
 
Kerkpad 12
9991 AC Middelstum
06-30433200
info@cultureleraad-middelstum.nl
Belangrijke informatie voor het bezoeken van voorstellingen of concerten i.v.m. het voorkomen van besmetting met het Covid-19 virus:
- Als u gezondheidsklachten hebt (verkoudheid, koorts in combinatie met luchtwegklachten (zoals hoesten) vragen wij u dringend het evenement niet te bezoeken.
- Bezoekers hebben van tevoren hun e-ticket online gekocht en tickets worden digitaal verstuurd, inclusief informatie en instructies waar de bezoeker zich aan dient te houden. Er is geen kaartverkoop mogelijk aan de zaal. Kaarten reserveren via web- of mailadres.
- De capaciteit van de zaal/ kerk is aangepast vanwege de 1,5 meter afstandsregels en de beschikbare plaatsen in de zaal hebben voldoende afstand van elkaar.
- Houd ook in de zaal/kerk 1,5 meter afstand van anderen en schud geen handen.
- Voorstellingen en/of concerten kunnen worden geannuleerd bij wijzigingen in het protocol die door de overheid worden afgekondigd.
 
zaterdag 3 oktober Hilbert Geerling - Familievoorstelling vanaf 7 jaar  - ‘Professor D zit in de puree’
Een eigentijds sprookje vol goochelarij, magie en humor.
 
Professor D is de briljantste, geniaalste, mega intelligentste slimkees van de 21e eeuw.
Je gelooft werkelijk je ogen niet als hij je zijn uitvindingen laat zien! Maar wat heb je daaraan, als je iedere morgen in je eentje aan de ontbijttafel zit? Helemaal niets! En daarom is Professor D het zat. Het is tijd voor actie! Hij gaat op reis! Op zoek naar iemand om een broodje kaas mee te eten. Met zijn tijdmachine reist professor D door verleden, heden en toekomst. Hij belandt tussen de piraten, vindt een eeuwenoude schatkaart, om even later een jonkvrouw te redden uit de klauwen van een draak. Of het allemaal goed komt? Vast wel, want als het even niet meezit, dan zorgen zijn uitvindingen wel voor een oplossing.
 
www.hilbert.nl
 
Vita Nova, Middelstum - 19.00 uur - € 7,00 t/m 12 jaar € 4,00
 
zaterdag 7 november - Karin Noeken – ‘DNA’
 
Karin Noeken (o.a bekend van Vrouw Holland) keert terug op de planken met de voorstelling DNA.
Een aanstekelijke, geestige, boeiende voorstelling, waar oude verhalen tot leven komen, ondersteunt door prachtige muziek van Sebastiaan Wiering en Annette Scholten op cello en de Lame Sonore. In deze voorstelling gaat Karin terug naar haar begin. Ze zoekt naar het onbekende verleden van mensen waar ze een bloedband mee heeft. Ze bladert door haar geschiedenis en haalt verhalen op die nog nooit zijn verteld, zoals het verhaal over ‘Oliebollen Nel’. Zij danste tot in de late uurtjes met Prins Hendrik, terwijl Wilhelmina lag te slapen...
En wat heeft dierenpark Artis te maken met De Noeken Archieven?
 
Vita Nova, Middelstum - 20.15 uur - € 15,- t/m 18 jr.  € 10,-
 
Privacyverklaring
Reserveringen/inlichtingen: 06-30433200 of info@cultureleraad-middelstum.nl
Zaterdag 23 januari. Theatermonoloog: ‘Zand Erover’
Vita Nova, Middelstum
20.15 uur
entree € 15,-
 
In de theatermonoloog Zand Erover geeft actrice Trea Alers een bijzonder inkijkje in haar leven. Van buiten is er niets bijzonders, van binnen zit ze gevangen tussen zelfgebouwde stevige muren die een traumatische ervaring uit haar kindertijd lang op afstand hielden. Op het moment dat er een kier in die muren ontstaat, kan ze haar verleden niet meer negeren. Ze moet binnen naar buiten brengen, letterlijk op de planken staan.
Als achtjarig meisje werd Trea misbruikt door haar buurman. Ze draagt deze gebeurtenissen lang en eenzaam met zich mee en struikelt over manieren om hiermee om te gaan. In Zand Erover laat ze het publiek meekijken in haar hoofd. Hoe serieus mag en moet je eigen herinneringen nemen? Een monoloog met tekst en in regie van Nico van der Wijk. Over terugkijken en jezelf terugvinden. Over het zeer kwetsbare proces van het doorbreken van je eigen muren en het met vallen en opstaan hervinden van je eigen kracht.
 
In verband met het beperkt aantal plaatsen is reserveren nodig! : www.cultureleraad-middelstum.nl of info@cultureleraad-middelstum.nl