Overige exposities tijdens Kunstmonument

't Ol Schoultje, Torenstraat, Huizinge
Stichting Emo uit Huizinge presenteert het Prentenkabinet met kunst beschikbaar gesteld door de inwoners van Huizinge. Een gezellige plek met consumpties: de ideale pleisterplaats.

Herv. Kerk, Stadsweg 31, Garrelsweer
Fotoclub Garrelsweer:
Een aantal enthousiaste fotografen uit Garrelsweer leek het aardig om zich te verdiepen in de kunst van de fotografie. Zo ontstond begin 2009 het plan om een cursus te gaan volgen bij een aantal Garrelsweersters en één Damster. Het bleek al gauw dat er talentvolle fotografen binnen deze club scholen, de mooiste plaatjes werden geschoten. Een eigen website waar men elkaars foto’s kon bekijken en bekritiseren werd gemaakt. De fotoclub komt eens in de vier weken bij elkaar. Als het even kan gaan ze met elkaar naar buiten om samen foto’s te maken en dezelfde avond nog te bespreken. Voor de cursusavond in juni van dit jaar had de fotoclub de opdracht: Bruggen In Garrelsweer. Daarnaast heeft de fotoclub haar best gedaan om mooie foto’s te maken van het landschap en het Damsterdiep om en nabij Garrelsweer. Deze foto’s wil de fotoclub aan u laten zien.
Jan Peter Kapteijn (docent/fotograaf), Hans Veeman, Eric Raad, Eric Helmantel, Jeannette Hagelvlag, Els de Vries, Nancy Böckling en Ans van der Meer.

Schildersclub Garrelsweer
De schildersclub Garrelsweer bestaat uit 14 enthousiaste amateur-kunstenaars en staat onder deskundige en creatieve leiding van de Stedumer kunstenares Maria Hoeksema. De leden van de schildersclub gebruiken verschillende technieken en materialen, waarbij de nadruk ligt op het werken met acryl. Maar ook houtskool, inkt en experimenten met druktechnieken schuwen zij niet. De werken zijn zowel abstract als figuratief, waarbij de kunstenaars niet zelden zijn geïnspireerd door de eigen woonomgeving: het Hoogeland en het oude stroomgebied van de Fivel.
Speciaal voor "Het landschap als monument" heeft de schildersclub Garrelsweer een aantal werken voor u geselecteerd. Kleurrijk en divers, net als de schildersclub zelf. Voor elk wat wils, maar met één uitgangspunt: de ode aan 'ons' Groninger landschap!
Maria Hoeksema (docent/kunstenares), Bianca Hoving, Jeanette Kraak, Janneke Bierling, Henk Huistra, Corrie Huistra, Margreeth Lindenbergh, Anuschka de Smidt, Tineke van der Linde, Grietje Buitenkamp, Jaap Corstiaensen, Abel Klaas Tuinier Hofman, Trineke Tuinier Hofman, Lenie Huisman, Dineke Pijning.

Kerk, Fivelweg 45, Zijldijk
Stichting Kune, een woon en werkproject voor mensen met extra zorgvraag, organiseert in samenwerking met Kunstmonument 2010 randactiviteiten tijdens de kunstroute.
U bent in de witte kerk van stichting Kune van harte welkom voor een kopje koffie en een versnapering. Intussen kunt u op uw gemak in de streekproducten winkel van Kune rondkijken. Tevens kunt u genieten van een prachtige tentoonstelling van werken van de bekende schilder Marcel Duran.
Iedere zondag zal de expositie worden opgeluisterd door variërende muzikanten.
De kunstroute in Zijldijk word op zondag 3 oktober afgesloten met een expositie van Gerda Timmer, en een live akoestisch optreden van Klaas Spekken.
Voor een volledig programma kunt u terecht op WWW.KUNE.NL
Graag verwelkomen wij u aan Fivelweg 45 te Zijldijk.