De CRM is er voor iedereen die een leuk, grappig, mooi of bijzonder avondje uit wil en vermaakt wil worden met muziek, theater, cabaret of poëzie.
Kerkpad 12
9991 AC Middelstum
06-30433200
info@cultureleraad-middelstum.nl
Zaterdag 4 maart. WAARK. ‘Staait n Bisschop veur Stad’
 
Dit jaar vieren we 350 jaar Gronings Ontzet en daarom pakt Theatergroep WAARK groot uit. Staait n Bisschop veur Stad is een muzikale theatervoorstelling in het Gronings met grote verhalen van bekende en onbekende mensen tijdens het beleg van Groningen door Bommen Berend. Een luchtige en muzikale voorstelling vol liefde, intriges, spanning en humor in een historisch decor.
Voor alle Groningers, uit Stad èn Ommeland.
Regie: Just Vink  Vertaling: Ben Smit Productie: Frannie Homburg.
www.waark.nl 
 
Dorpshuis Westeremden, Abt Emopad 8 - 20.15 uur - € 15,-
Kaarten bestellen via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/bisschop
 
 
Nieuws
 
Tickets uitsluitend verkrijgbaar via ticketkantoor, de juiste link is te vinden boven de poster van de voorstelling.
 
Donateurs ontvangen per mail of post de code voor de korting. Vergeet niet uw donateurskaart mee te nemen!
Belangrijke informatie voor het bezoeken van voorstellingen of concerten i.v.m. het voorkomen van besmetting met het Covid-19 virus:
Als u gezondheidsklachten hebt (verkoudheid, koorts in combinatie met luchtwegklachten) vragen wij u dringend het concert of de voorstelling niet te bezoeken en thuis te blijven. 
Meer informatie: info@cultureleraad-middelstum.nl of 06-30433200.
 
zaterdag 11 februari. Tim Meeuws. Het Bauwe Uur.
 
Het Blauwe Uur brengt een muzikaal en poëtisch Nederlandstalig programma met eigen werk en bewerkte covers uit (Oost)Europa waarin de melancholie vrolijk stemt en meezingen mag. Het repertoire omvat chansons, musette-, rebètika, balkan en gypsy stukken; muziek die we gemakshalve typeren als ‘Europeana’
Tim Meeuws: zang en baglama/ Conny Essbach: accordeon en zang/ Ron Glasbeek: contrabas en zang/ Bert Heikema: gitaar en zang.
www.timmeeuws.nl
 
Doopsgezinde Kerk, Middelstum -  20.15 uur - € 15,-
Kaarten bestellen via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/scrmblauwe
 
Zaterdag 8 april. Super Librum. Hellums Paasspel.
 
In dit ontroerende geënsceneerde paasspel wordt gezongen hoe de drie Maria’s ‘s morgens vroeg naar het graf lopen, terwijl ze zich afvragen wie de grafsteen weg zal rollen. Bij het graf aangekomen blijkt het graf al geopend te zijn, en de dode verdwenen; in een korte dialoog vertellen de engelen hen dat Christus is verrezen.Het Hellums paasspel is gebaseerd op een voor Nederland uniek 12e-eeuws handschrift van een misboek dat waarschijnlijk in gebruik is geweest in de St. Walfriduskerk van Hellum. De traditie van paasspelen dateert uit de 10-de eeuw en kan worden beschouwd als de oudste vorm van muziektheater in de westerse wereld.
Zangeressen: Nancy Mayer, Marian van der Heide, Mariana Pimenta, Mariela Anazco en Alice Boccafogli. Begeleiding: Tomas Flegr, middeleeuws carillon en Jankees Braaksma, Rutland orgel, een replica van een middeleeuws orgel gebouwd door de Winschoter orgelbouwer Winold van Putten.
Regie: Ben Smit
www.superlibrum.nl
 
 
 
Hippolytuskerk, Middelstum - 20.15 uur € 25,-
Kaarten bestellen via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/scrmpaasspel
 
zondag 25 juni. Zomerse fietstocht langs 3 dorpen op het Hoogeland, met Muziek en Cabaret.
 
1 Woolf. Drie vrouwen stemmen, drie persoonlijkheden, drie verhalen. Woolf is een klinkende harmonie die volledig recht doet aan de individuele ruwe kantjes van singer-songwriters Marieke Smit, Mylène Berghs, en Ellen Tackenkamp.
Er klinken echo’s door van legendarische formaties als Crosby, Stills& Nash met een hip modern randje dat doet denken aan The Staves. Deze songwriters laten zich inspireren door alles wat wel en geen muziek genoemd kan worden en schuwen de schurende thema’s van het menselijke leven niet. www.woolfmusic.com
 
2. Mengelmoes. Deze folkgroep bestaat uit opvallende figuren uit vroeger tijden. Ze trekken rond, op zoek naar plekken waar ze de sfeer kunnen verhogen en mensen kunnen vermaken. Ze hebben zo hun eigen logica en boerenverstand en passen dat toe op de huidige tijd, wat verfrissende en amusante situaties oplevert. Hun eerlijke, open (en ietwat kinderlijke) blik op de wereld brengt menigeen aan het lachen. Een voorstelling met veel zang, meeslepende melodieën, wervelende dansen en een vleugje theater.
 
 
3. Janneke Jager: ‘Gratis Tijd’. ‘Gratis Tijd’ is een theaterprogramma vol prachtige luisterliedjes, gecombineerd met hilarische anekdotes over haar jeugd op het Groningse platteland, flashbacks naar de jaren ’80 en een aanstekelijke, vaak poëtische woordenstroom. Janneke’s wieg stond op het kale polderlandschap van Noord-Groningen, waardoor ze een grote fantasie ontwikkelde. Met een brutale blik bekijkt zij de wereld en beschrijft deze met een ontluisterende opmerkzaamheid. Janneke vertelt sterk geschreven verhalen en weet met name te imponeren met haar liedjes.
 
START: 14.30 - Dorpshuis Westeremden, Abt Emopad 8 - Dorpshuis Garsthuizen, Smydingheweg 3 - Kerk Huizinge Torenstraat 15 - € 25,00 (incl. 2 drankjes)
 
www.jannekejager.nl
 
Kaarten bestellen via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/scrmfiets tocht. Na reservering van uw kaart ontvangt u per mail uw startpositie en uw route.
 
^ Naar het begin van de pagina ^